Blogger
Flickr
Google+
Pinterest
Twitter
Tweets by TagexHungaria
Youtube
+36-74/413-429 | tagex@tagex.hu | 2018. november 13, kedd   Szilvia
Jelenleg itt vagy: Főoldal » Ékszíjak

Minőségi ipari ékszíjak

Az ipari hajtástechnika megannyi felhasználási területet magába foglalva a hajtóművekkel és környezetükkel foglalkozó szegmens, amely elengedhetetlen napjaink modern igényei mellett. A gyártás és termelés területén, számos helyen jelen vannak a hajtástechnikai rendszerek, például járműipar, textilipar, gépgyártás, élelmiszeripar, vegyipar vagy gyógyszeripar. A hajtástechnikai rendszerek meghatározó szerepet játszanak, ezért kizárólag jó minőségű alkatrészek és elemek jöhetnek szóba a kivitelezés során.

Az ipari hajtástechnikai rendszerek alapvető gépelemei az ékszíjak, melyek a tengelyek közötti hajtás átvitelére szolgáló eszközök. Az ékszíjakat alapvetően három paraméter alapján határozhatjuk meg:
  • Profil szélesség
  • Profil magasság
  • Szíjhossz
Az alapvető fizikai tulajdonságaikon kívül a felhasználási terület sajátos igényeinek megfelelő módon kialakított ékszíjakra van szükség a termelékeny és hatékony munkavégzés során, például anyagösszetétel, rugalmasság és ellenálló képesség.

Az ékszíjak fajtái:

Az ékszíjaknak több fajtája is létezik, ezekkel pedig érdemes tisztában lenni, ha nem akarunk a rendelés során melléfogni és nem a nekünk megfelelő alkatrészeket megvásárolni.
  • Alacsony profilú ékszíj, amely technikai és gazdasági szempontból is megfelelő kivitelezésű, tehát az általános felhasználású területeken kiválóan alkalmazható. 10-es, 13-as, 17-es, 22-es… stb. szélességben
  • Magas profilú ékszíj nagy fordulatú és nyomatékú igénybevételre, sima illetve bordás kivitelben: SPZ, SPA, SPB, SPC illetve 10 AVX, 13AVX
  • Fogazott ékszíjak
  • Az ékszíjak között még megemlíthetjük az átlapolt ékszíjakat, ezek között normál és keskenyprofilú is létezik, felhasználásuk a mezőgazdaság és ipar területén is jellemző
Böngésszen ékszíjaink között és kerülje el a hibás választás okozta termelés kiesést!
Rendeljen most minőségi ékszíjat!


Az ékszíj feladata és működése

A forgó tengelyek közötti energiaátvitel az ékszíj feladata. A nyomatékot és a forgó mozgást az ékszíj súrlódással adja át.

Az ékszíjaknak rezgéscsökkentő hatásuk is van, karbantartásuk meglehetősen egyszerű, csendes, valamint jó hatásfokkal működnek.

Ha kérdése merülne fel az ékszíjakkal kapcsolatban, vagy szolgáltatásaink felől érdeklődne, keressen minket bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Az ékszíjak megfelelő kiválasztásáról

Sokan nem értünk az ékszíjakhoz, hogy hogyan, és miként kell kiválasztani az adott gépjárműhöz a megfelelő ékszíjat. Ebben próbálunk Önnek segíteni, és átfogó, komplex képet nyújtani az ékszíjakról, akár ipari ékszíjról, mezőgazdasági ékszíjról vagy egy teljesen hétköznapi ékszíjról legyen is szó.

Új motorok kialakítására napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, melynek előnye a helytakarékosság. A bordás szíjak ideális termékek az úgynevezett szerpentin hajtások kivitelezésére, ahol kis tárcsa átmérőket, és kis feszítő görgőket alkalmaznak. Ezt a típusú hajtást rugalmas, nagy teljesítmény átvitelű, olaj és hőálló szíjjal lehet kivitelezni. Ezeket a típusú ékszíjakat lehet használni személygépjárművekhez illetve buszokhoz, teherautókhoz, természetesen különböző méretezéssel.

A fogazott autóipari ékszíjak kiváló megoldást nyújtanak buszokhoz illetve tehergépkocsikhoz. Nagy teljesítményű motorok környezetében szokták használni, hiszen erős rezgés jelentkezik a levegő kompresszornál, illetve a ventilátor hajtásánál is. Az átlapolt szíjjak itt jobban tolerálják a nagy rezgéseket, a rezgő igénybevételt, illetve sokkal kisebb a megcsúszás esélye ezeknél az ékszíjaknál, ezáltal növekszik az ékszíj élettartama.

Ha bármilyen kérdése van az ékszíjakról, nézzen szét weboldalunkon, megtalál minden fontos információt és elérhetőséget!

Tudnivalók az ékszíjak beállításáról

Az ékszíjak beállítása nem csak egy rutin feladat, de jelentősen meghatározza a kérdéses alkatrész teljesítményét és időtállóságát. Ha nem figyelünk a tökéletes beállításra, nagyon hamar szembesülhetünk azzal, hogy az ékszíjak idő előtt elhasználódnak, meghibásodnak. A leggyakoribb ilyen jel az ékszíjon keletkező kirojtosodott szélek vagy a keresztirányú repedések.

Ajánlott éppen ezért odafigyelni, hogy az ékszíjak a gyári előírásoknak megfelelően legyenek beállítva. A megfelelő működéshez hozzátartozik az ékszíj feszességének beállítása. Arra is ajánlott ügyelni, hogy megfelelően dokumentáljuk az ékszíj használatának idejét, és rendszeresen cseréljük egy meghatározott munkaidő letelte után.

Bízza hozzáértő szakemberekre gépei kezelését, és spórolja meg a javíttatásra szánt pénzt és munkaidőt. Ha azt szeretné, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések, akkor már a kezdetektől gondoskodjon arról, hogy minden adott legyen a minőségi munkavégzéshez, vagyis vásároljon kiváló alkatrészeket! Keressen minket bizalommal!

ékszíjak beállítása

Ipari ékszíjak is megtalálhatóak választékunkban a könnyűipar, textilipar, nehézipar számára: fogazott ékszíjak, poly-V szíjak laposszíjak antisztatikus kivitelben is. Ezenkívül személy- és tehergépjárművekhez is tartunk ékszíjakat a szekszárdi raktárunkban.
A TAGEX egyike a legnagyobb európai kereskedő házaknak, akik ékszíjakat forgalmaznak. A mezőgazdasági szíjaknál teljesen egyértelműen az első számú. A TAGEX szíjak megállják a helyüket a nemzetközi versenyben Európában, Amerikában, Afrikában és Ázsiában is. A mi szíjaink dolgoznak a rizsföldeken Malaysiában vagy Spanyolországban a kukoricaföldeken Magyarországon és Dél-Afrikában, vagy Chilében, Csehországban vagy Marokkóban. Egy egyedülálló minőséget viszünk be minden országba és ez a TAGEX minőség a világon mindenütt egyforma.
Egyéni minőség raktárról

A Lügde-Rischenau központi raktárunkban állandóan több mint 2000 féle mezőgazdasági ékszíjat raktározunk, amelyeket világszerte a saját márkajelzésünkkel forgalmazunk. Az ékszíjainkkal csúcspozíciót foglalunk el Európában a minőséget tekintve és az ár-teljesítmény összehasonlításban is.
- minden gyártónk ISO 9002 tanúsítvánnyal rendelkezik.
- minden ékszíjunk természetesen készletben is használható
- mindegyik ékszíjunk antisztatikus, és olaj- és hőálló
- a rövidebb keskenyszíjak területén, ami azt jelenti:
XPZ ill.10AV profilú szíjak: 1715 La hosszig

XPA ill.13AV profilú szíjak: 2200 La hosszig

az ékszíjakat a 10 AVX, 13 AVX méret szerint szállítjuk, feltüntetve az XPZ, XPA méretet is, mivel szeretnénk a kereskedőinknek és magunknak is a többszörös raktározást megspórolni.


A hagyományos ipari ékszíjaknál sok területen egy különleges kivitelt szabvánnyá tettünk:
-magasabb a rugalmassági jellemző egy speciális szövet segítségével - ezzel alkalmassá válik arra, hogy jobban feszüljön a tárcsára.
-nagyterjedelmű profil kialakítása
-ideális elhelyezkedés a tárcsában és ezáltal egyedülálló erőátvitel ugyanakkor magas élettartam.

Az ékszíj szerepe az autóban

Az esetek többségében az autótulajdonosok nem tudják, hogy az ékszíjnak fontos szerepe van járművük működésében.

Ékszíj hajtja meg a generátort, a klímakompresszort, a szervokormányt és a vízpumpát is. Az autóban található ékszíjak száma változó, egy járműben akár háromra is szükség lehet.

Szerencsétlenebb esetben az ékszíj sérülése vagy elszakadása akár balesetet is okozhat, hiszen ha a szervokormányért felelős ékszíj elszakad, az autó nehezen irányíthatóvá válik. Ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük épségét! Maga az ékszíj cseréje sokkal kevesebb költséggel jár, ha még időben cselekszünk és nem okozott nagyobb problémákat. A motortérből hallatszódó furcsa zajok forrását érdemes ellenőrizni, mert a meglazult ékszíj is produkálhatja őket.

Ha ékszíjra van szüksége, vagy további kérdései merültek fel a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!


Mi a teendő az autó ékszíjproblémája esetén?

Nem érdemes húzni-vonni az autóalkatrészek cseréjét, hiszen bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy jobb megelőzni a bajt, és időben kicserélni a nem megfelelően működő alkatrészeket. A mi segítségünkkel ezt könnyen megteheti, hiszen profi szakembereink segítenek Önnek mind a tanácsadásban, mind a szerelésben!

Az ékszíj problémái között előfordulhatnak kissé ijesztő esetek, mint például az ékszíj füstölése vagy nyikorgása. Mi a megoldás ezekre a gondokra?

  • A laza ékszíjat húzza meg erősebben.
  • Ha valamelyik tárcsában a perem magasságánál mélyebben fekszik a szíj, cseréltesse ki.
  • Ha az ékszíj nyikorog és füstöl, ellenőrizze, hogy melyik tárcsán csúszik meg. Ezt követően szedje le a szíjat és ellenőrizze a segédberendezés állapotát.

Ékszíj problémákkal küzd? Szeretné az autójában található kopott, vagy füstölgő ékszíját lecseréltetni? Vagy csak rutin ékszíjellenőrzést tartana, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy minden rendben van autójával? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!


Tartalék ékszíj az autóban: Van-e értelme?

Az ékszíj egy tipikusan olyan elem az autónkban, ami időnként elhasználódik, és ha ezt későn vesszük észre, az sosem kellemes.

Ha a kelleténél gyorsabban használódik el az ékszíj, annak vagy az lehet az oka, hogy eleve egy rossz minőségű darabunk volt, vagy az ékszíj nem megfelelően volt felhelyezve, illetve az azt hajtó elemekkel is lehet probléma, ami például a felületet illeti. Ezekről a tényezőkről érdemes meggyőződnünk, ha nem akarunk problémát a szíjjal, ellenben sosem lehet gond, ha van nálunk legalább egy tartalék darab!

Ha szeretne minőségi ékszíjak hatalmas kínálatából válogatni, akkor cégünknél keresve sem találhatna jobbat! Kérdéseivel keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!


Az ékszíj elhasználódásának jelei és veszélyei

Az ékszíj, mint olyan, egy pofon egyszerű találmány. Különböző formáiban nagyon régóta alkalmazzuk sokféle szerkezetek meghajtásához, fontos viszont szem előtt kell tartanunk a rendszeres ellenőrzést is, hiszen az ékszíj bizony könnyedén el tud használódni.

Az ékszíj állapotát, illetve az elhasználódásra utaló jeleket mindig körültekintően figyelnünk kell, és ebben a segítségünkre van, hogy a gyártó cégek szinte mindig jelölik termékeiken a megengedett kopás mértékét, általában milliméterben megadva.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a gépjárműben, vagy esetleg motoron az ékszíj elhasználódásának érezhető jelei vannak – például ha az ékszíj nem rögzül megfelelően, tehát csúszik, csikorgó hangot hallat.

Persze a megbízható működéshez szükség van egy megbízható termékre is. Nálunk kizárólag a legjobb minőségű, különböző méretű és típusú ékszíjak közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb darabot!

Kínálatunkban garantáltan megtalálja, amit keres! Válasszon minket!


A minőségi ékszíj titka

Az ékszíjak vásárlásakor a célunk az, hogy csakis olyan terméket válasszunk, amely évekig képes lesz működtetni a munkagépünket. A minőségi gyártmány azonban mit sem ér, ha nem fordítunk kellő figyelmet az ékszíj megfelelő karbantartására.

Általában már az ékszíj felrakását követően eldől, hogy mennyire lesz tartós, mivel ekkor nyúlik meg a szíj, valamint ekkor kopik be a lágy gumifelület is. Ezeket el kell kerülnünk, mert a megnyúlás jelentős szlipet és súrlódásos beégést eredményezhet, vagy egyéb olyan sérülést, amit nem lehet javítani. Az ékszíjakat gyakran kell ellenőrizni, legfőképpen az első napokban, és nem szabad megfeledkezni a szíjfeszítés után állításáról, aminek köszönhetően a megnyúlás következményeit elkerülhetjük. A gyakori karbantartásnak köszönhetően pedig elkerülhetjük a korai sérüléseket, és megnövelhetjük az ékszíj élettartamát, továbbá növelhetjük a hajtás hatékonyságát.

Webáruházunkban megtalálhatja az ékszíjak széles választékát! Ha Ön is a legjobb minőséget szeretné megvásárolni, akkor ne habozzon és rendeljen tőlünk mielőbb!


Az ipari ékszíjak alkalmazási területei

Az ipar számos területén találkozunk ipari hajtásrendszerekkel, melyek nélkül az előállítás, vagy termelés a mai fogyasztás és kereskedelem által támasztott elvárásoknak nem tudna megfelelni. Ezért kiemelten fontos, hogy ezekben az ipari hajtásrendszerekben megfelelő minőségű ipari ékszíjakat használjunk, hiszen ezekben a rendszerekben az ékszíjak a legkényesebb alkatrészek és felhasználási területenként változik az, hogy milyen kihívásoknak kell megfelelni.

Cégünk készséggel áll rendelkezésére, ha ékszíjak, ipari hajtástechnikai eszközök vásárlását tervezi. Bővebb információkért érdeklődjön elérhetőségeinken!


Minőség jó áron

Ékszíjakat sok területen használnak, de a legtöbbnél, az adott munka viszonyában változik a fajtájuk. Mint általában mindenhol, itt is számít a minőség, hogy az ékszíj által végzett munka zökkenőmentesen mehessen, ne történjenek problémák. Az iparban jelentős szerepe van az ékszíjaknak az ipari gépek működtetésében, amelyek által a termelés folyik. Ezeknek a gépeknek a nem megfelelő működés esetén a termelés is visszaesne. Ezeken a területek speciális, az ipari gépek számára kifejlesztett ipari gépszíjakat használnak.

Cégünk egyik fő tevékenysége az ipari ékszíjak és a mezőgazdasági ékszíjak forgalmazása elérhető áron. Mezőgazdaságon belül is többfajta ékszíjat forgalmazunk. A mezőgazdaságban a gépeink, traktor, kombájn, működtetésénél lényeges a minőség és a szíj szerkezete és fontos, hogy a minőségért az árak ne emelkedjenek meg túlzottan. Nálunk alacsonyabb áron magas minőségű ékszíjakhoz juthat hozzá, hogy munkáját a legmagasabb fokon végezhesse.

Mezőgazdasági ékszíjaink mellett egyéb alkatrészeket is forgalmazunk, amelyiket honlapunkon megtekinthet! Ha magas minőséget szeretne jó áron, nézzen körbe nálunk!


Érdekesség - Miért ékszíj az ékszíj?

Talán azokban is felmerült már a kérdés, akik nap, mint nap foglalkoznak ékszíjak használatával, hogy vajon miért pont ez a neve? A szíj szóelem nem meglepő, hiszen valóban egy szíjról beszélünk, amely a gépegységek között továbbítja az erőt, de mi az, amitől ékszíj lesz?

A műszaki nyelvben valódi ékszíjnak csak az számít, ami egyelő szárú trapéz keresztmetszetű – de nyilván ez nem fedi le a köznapi nyelvben használt kifejezést, hiszen egyébként a hétköznapok során bármely olyan szíjra szívesen használjuk, amely a gép működését az erő átvitelével segíti. A megoldás azonban, hogy miért is ékszíj az ékszíj, mégis a műszaki nyelvhez tartozó definícióban keresendő.

Mivel a valódi ékszíj a hozzá tartozó tárcsába beékelődik, ezért ebből a szempontból már könnyen megmagyarázható a név. Ettől függetlenül jó, ha tudjuk, hogy mit is takar valójában az ékszíj elnevezés, hiszen amely egységek nem felelnek meg a feltételnek, azok tulajdonképpen hajtószíjak.

Ékszíjra van szüksége? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!


Hogy hajtja az ékszíj a gépeket?

Azt tudjuk, hogy az ékszíj egy rendkívül fontos eleme az autóknak, és többek között a generátort vagy a szervokormányt is ez az alkatrész hajtja. A mezőgazdaságban vagy a hajtástechnikában szintén elengedhetetlen kiegészítő, de tulajdonképpen mit is csinál, miért ennyire elterjedt?

Az ékszíj, illetve maga a szíjhajtás a tengelyek között segíti a hatékony energiaátvitelt. Ez az energia a nyomatékot és a forgó mozgást foglalja magába, melyeket súrlódással hoz létre. Az ékszíjak legkomolyabb előnye más szíjhajtásokkal szemben, hogy megnövelik a súrlódási erőt a tárcsa és a szíj között. Jelenleg ez a legelterjedtebb hajtási technika.

Azért is annyira elterjedtek az ilyesfajta szíjhajtások, mert a kisebb gyártási pontatlanságok nem befolyásolják helyes működésüket, karbantartásuk kifejezetten egyszerű és speciális kenőanyagokat sem igényelnek.

Ha Ön is szeretne minőségi ékszíjakat vásárolni, esetleg meglévő terméke meghibásodott és javításra lenne szüksége, bátran keresse fel cégünket elérhetőségeink egyikén!


Az ékszíjak története

Hogy honnan ered az ékszíjak története? 1430-as években a csiszoló gépeknél már megjelent a kötélhajtás, ezen kívül Leonardo da Vinci rajzain is láthatóak ezek. A márványtömbök fűrészelésénél még napjainkban is kedvelt eszköz a végtelenített drótkötél. A 18. században az első ipari forradalom folyamán a termelő berendezések már lapos ékszíjak segítségével működtek.

Miután Leonhard Euler matematikus leírta a hajtási mechanizmus elméletét, Johann Albert Eytelwein mérnök megalkotta 1808-ban a hajtás során kialakuló súrlódási egyenletet. Ez nélkülözhetetlen az ékszíjak megfelelő működéséhez. Fernand Habegger mérnök egy új tanulmánnyal rukkolt elő, ahol a poliamid alkalmazását javasolta. Szerinte a poliamid olyan egyenletes és sima, hogy könnyebben kiszámítható, milyen rugalmassági tényezőkkel rendelkezik.

A mai ékszíjak is poliamid anyagból készülnek, ám a maximális teljesítmény miatt kiegészült tapadást biztosító felülettel, poliészterrel és kopásállókkal, melyek az olajnak és a zsírnak kiválóan ellenállnak. Ezáltal használhatjuk mi is a kiváló minőségű ékszíjak valamelyikét, melyet igényeinek megfelelően megtalál nálunk is!


Az ékszíjak története bővebben

A hajtások feltalálása óta az ékszíj fontos szerepet tölt be a hajtó szíjak között. Nevét az alakjáról kapta, habár ez annak a leegyszerűsítésnek köszönhető, hogy a trapézforma helyett az ék egyszerűbb és könnyebben megjegyezhető.

Az ékszíj elődje a lapos szíj, elődjét már az őskorban is használták növényekből font kötelek formájában. A 15. századra már végtelenített kötélhajtást használnak gépelemként, de az igazi fejlődés az iparosodás során vette kezdetét. A szíjak egy tengely és egy központi hajtó egység segítségével hajtották a gépeket.

Az kszíj a lapos szíj tökéletesített változata, ennek a gépelemnek a segítségével már sokkal nagyobb erő vihető át, a korábbinak a többszörösét lehet kifejteni és felhasználni, mindehhez kisebb méret és ezzel együtt kisebb helyigény is társul.

Az ékszíjakat ma már több típusban készítik és sikeresen alkalmazzák gépelemként a különféle hajtásokhoz. Minőségi ékszíjakra lenne szüksége? Ebben az esetben keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!


Az ipari ékszíjak szerepe a gyártás során

Az ipari ékszíjak szerepe a gyártás során Azt sokszor halljuk, hogy a különféle gépek lelke a motor, de annál kevesebbszer kerül szóba az ipari ékszíj, holott tény, hogy nélküle igencsak problémás lenne a különféle folyamatok elvégzése, illetve már maga a meghajtás is. Az ipari ékszíjaknak hatalmas szerepe van abban, hogy a jelenlegi fogyasztói társadalom fenn tud maradni, hiszen segítik a tömeggyártást, és gyorsabbá teszik a munkavégzést.

Az ipari ékszíj számos területen feltűnik a gyártási folyamatokon belül, hiszen nem csak a meghajtásnál kap szerepet, hanem sokszor a különféle továbbító egységeknek is szerves része. Éppen ezért fontos, hogy csak minőségi ipari ékszíjat használjunk, hiszen egy esetleges meghibásodás esetén komoly kiesést tapasztalhatunk a munkavégzés terén! Mindemellett szükséges, hogy minden esetben a többi alkatrészhez illő darabot válasszunk az optimális működés érdekében!

További részletekre lenne kíváncsi? Hívjon minket Ön is bizalommal, kollégáink a segítségére lesznek! Várjuk rendelését!


Ipari ékszíjak: a trapéz keresztmetszetű ékszíjról

Az ipari ékszíjak általánosan használt alkatrészek, amiket gépekbe, járművekbe építenek be. Az ékszíjak sokféle típusban készülnek, de mindegyik arra hivatott, hogy energiaátvitelt hozzon létre. Ez azt jelenti, hogy az ékszíj tulajdonképpen a meghajtásért felelős.

A trapéz keresztmetszetű ékszíj egyike a jól ismert szíjhajtásoknak, amit akkor érdemes választani és alkalmazni, ha valóban eredményes és hatékony energiaátvitelt szeretnénk megvalósítani. Többféle típusú ipari ékszíj is a rendelkezésünkre áll, de nem mind képes ugyanolyan, ugyanakkora teljesítményre. Ha erős ipari ékszíjra van szükségünk, akkor csakis a trapéz keresztmetszetű ékszíj mellett döntsünk!

A trapéz keresztmetszetű ékszíj erőssége abban áll, hogy képes jelentősen megnövelni a súrlódási erőt a tárcsa és a szíj között. Az eredmény nagyobb hajtóerő azonos tengelyterhelés mellett is, ennek köszönhetően az alkatrész maximális teljesítményt nyújt.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és vásároljon minőségi ipari ékszíjakat!


Kedvező ékszíj árak? Nálunk jó helyen jár!

Legyen szó ipari vagy mezőgazdasági berendezésről, a hajtástechnikáért az ékszíjak felelnek. Azok, akik napi rendszerességgel ilyen gépekkel dolgoznak, tisztában vannak azzal, hogy az ékszíjak fogyóeszközöknek számítanak, így érthető, hogy a berendezések tulajdonosai alacsony áron szeretnének hozzájutni a hiányzó elemekhez. Ha Ön is e szempontot helyezi előtérbe, nem kell tovább kutatnia a jó ajánlatért, hiszen jutányos ékszíj árakkal várjuk vásárlóinkat!

Mivel az ékszíjak nemcsak a működésről, hanem a biztonságos használatról is gondoskodnak a berendezések esetében, fontosnak tartjuk, hogy kedvező feltételekkel vásárolhassanak ékszíjakat ügyfeleink, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a hatékony munkavégzéshez. Az ékszíjak ára bizonyos esetekben változó lehet, hiszen értelemszerűen a strapabíróbb, masszívabb darabok némiképp drágábbak, illetve számos egyedi igény és körülmény lehet befolyással a végösszegre.

Amennyiben nem szeretne kompromisszumot kötni, és a magas színvonal éppen olyan fontos Önnek, mint a kedvező ékszíj árak, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Ékszíjak a különféle ipari területeken

Az ékszíjak felhasználásáról legtöbbeknek az autó jut először eszébe, hisz tudjuk, hogy van benne, nem is egy. Azonban ékszíjból rengetegféle létezik, és az egyik legfontosabb az ipari ékszíj. Ahogy a nevében is benne van, kifejezetten ipari felhasználásra készül, alkalmazzák az építőiparban, a gépiparban, a járműiparban és a vegyiparban is.

Az ipari ékszíjak esetében különös figyelmet kell fordítani a megfelelő minőségre, hiszen ha meghibásodnak, az óriási kiesést tud okozni. Ipari ékszíjak szükségesek például a gépipar területén a különböző alkatrészek továbbításához a következő gyártósor felé. Az építőiparban nélkülözhetetlenek a gyártási munkafolyamatokban, de ezen kívül gondolnunk kell a gépészeti szerepükre is: például a nagy építőipari gépekben történő felhasználásra, hiszen egy daruban sokkal erősebb ékszíjra van szükség, mint egy egyszerű személygépkocsiban.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha minőségi ipari ékszíjakra van szüksége, szakértőinkre mindenben számíthat!


Mire kell figyelni az ipari ékszíjak megvásárlásakor?

Mire kell figyelni az ipari ékszíjak megvásárlásakor? Aki ipari területen dolgozik, tisztában van azzal, hogy a napi teendői elvégzéséhez elengedhetetlenek a különböző berendezések és gépek, hiszen nélkülük csak lassú ütemben folyna a munka. Ezek a gépek előnyeiket többek között az ipari ékszíjaknak köszönhetik, amelyek a fogyóeszközök kategóriájába tartoznak, vagyis bizonyos időközönként figyelmet kell fordítani megvásárlásukra. A kérdés az, hogy ilyenkor melyek azok a tényezők, amelyekre a vásárlónak fokozott figyelmet kell fordítania?

A legfontosabbak az ipari ékszíjak vásárlása kapcsán a fizikai tényezők. Mivel különböző típusok léteznek, azok eltérő fizikai tulajdonságokkal bírnak, tehát a vásárláskor az ipari ékszíj szélességét, magasságát és nem utolsósorban a hosszát kell figyelembe venni. Természetesen, ha még így is bonyodalmat okozna az ipari ékszíj vásárlása, a szakemberek biztosan a vásárlók segítségére lesznek.

Ha Önnek is segítségre lenne szüksége az ipari ékszíj beszerzéséhez, vagy már tudja, milyen típusra lesz szüksége, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!


Mit jelentenek az ideális ékszíj árak?

Ipari ékszíjra lenne szüksége, olyanra, ami hosszú távon képes eleget tenni a legmagasabb elvárásoknak is? Ilyen ékszíjat nem lehetetlen találni, ám az igazi kihívás az, hogy kedvező árfekvésben is jusson hozzá!

Egy ékszíj ára sok mindent magába foglal, megfizetjük vele az alkatrész várhatóan hosszú élettartamát, a magas minőégét, ha szükséges, a speciális tulajdonságait vagy a megbízható és sokoldalú alapanyagokat is. Az ékszíj árának azt kell tükröznie, hogy mennyi minden rejlik ebben a hajtás elemben, ezért érdemes olyan alkatrészt vásárolni, amiben egyértelműen megjelenik az ideális ár-érték arány. Természetesen senki sem szeretne túlárazott ékszíjat vásárolni, ami ugyan jól teljesít, de méregdrága, ugyanígy az olcsón kapható ékszíjjal sem megyünk semmire, ha közben silány a minősége.

Keressen minket megadott elérhetőségeink egyikén, ha megbízható ékszíjakat és meggyőző ékszíj árakat keres! Minden kérdésére szívesen válaszolunk, és akár egyedi árajánlatot is készítünk, ha igény van rá!


Német precizitás, nagyszerű ajánlatok, megbízható ékszíjak: mindezt megtalálja ékszíj boltunkban!

Német precizitás, nagyszerű ajánlatok, megbízható ékszíjak: mindezt megtalálja ékszíj boltunkban! A hajtástechnika egyik jól ismert és széles körben alkalmazott eszköze az ékszíj. Az ékszíj a szíjhajtások egyik típusa, amikkel hatékonyan lehet megvalósítani az energiaátadást két tengely között. A szíjhajtás lényege, hogy a szíjakat végtelenített formában helyezik fel a tengelyekre, illetve a tengelyeken található szíjtárcsákra. A szíjak forgó mozgást végeznek, illetve a két tengely mozgatásában vesznek részt. A szíjhajtásokat kifejezetten akkor alkalmazzák, ha két, egymástól távolabb eső tengely energiaátvitelére van szükség. Ezt nagyszerűen meg lehet oldani a végtelenített szíjakkal. Nemcsak a távolság áthidalásának képessége az egyetlen előnyük, de az is, hogy könnyen és egyszerűen lehet velük energiaátvitelt létrehozni, mindemellett pedig minimális karbantartást, törődést igényelnek.

A szíjhajtások egyik jól ismert típusa az ékszíj, amiből ékszíj boltunkban többféle modellt is tartunk és forgalmazunk. Amennyiben ékszíjak iránt érdeklődik, mindenképpen keresse fel ékszíj boltunkat, és válogasson az egyik legnagyobb, hazai kínálatból!

Nem véletlen, hogy ékszíj boltunkban annyi kiváló és megbízható terméket kínálunk vásárlóinknak, hiszen az ékszíj napjainkban az egyik leggyakrabban használatos szíjhajtás. Az általunk működtetett ékszíj bolt különlegessége, hogy a mezőgazdasági ékszíjakra specializálódott, ennek megfelelően inkább ezekből a típusokból forgalmazunk többféle terméket, de az ékszíjak mellett egyéb erőátviteli alkatrészeket is megtalál termékeink között!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szívesen vásárolna egy több, mint húsz éve töretlen sikerrel működő ékszíj bolt termékeiből, és szívesen igénybe venné annak megbízható szolgáltatásait, örömmel várjuk megkeresését. Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén, és rendelje meg az Ön által kiválasztott termékeket! Szívesen segítünk a választásban szakmai tanácsainkkal, és igazítjuk el vásárlóinkat széles kínálatunkban, amit ékszíj boltunkban talál!